Bowling Klub Krupari Dvostruki Šampioni Srbije
krupari

Klub je osnovan 2007. godine i najtrofejniji je klub u Srbiji sa dve osvojene titule prvaka Srbije u sezonama 2009/2010. i 2010/2011, kao i sa jednim osvojenim Kupom Srbije u sezoni 2010/2011.

Ekipa Upoznajte članove tima

Bertalan Puškaš (1975.)

Uspešno učestvovao na mnogim inostranim i domaćim turnirima i osvajao mnoge titule širom Evrope. 2010. godine učestvovao je na Svetskom prvenstvu u bowlingu u Minhenu kao reprezentativac Srbije. 2011. godine osvojio je drugo mesto na otvorenom pojedinačnom prvenstvu Srbije u Beogradu, kao i ekipni šampionat Mađarske Prve lige. Sa ekipom BK “Krupari” osvojio je 2 godine za redom titulu prvaka Srbije i svojim savetima i podučavanjem zaslužan je za napredak u igri svih domaćih igrača iz ekipe, kao i za sve bolje rezultate koje ekipa pravi iz sezone u sezonu. Takođe je svojom ljubavlju prema bowlingu, liderstvom, savetima i iskustvom uspeo od ekipe BK “Krupari” da napravi kvalitetnu ekipu i dovede je do samog vrha savezne lige.

Čaba Rac (1967.)

Učestvovao je na mnogim međunarodnim turnirima širom Evrope tokom desetak godina koliko se bavi bowlingom i postizao izvanredne rezultate. Kao reprezentativac Mađarske takođe je učestvovao na mnogim takmičenjima i prvenstvima kao što je i Svetsko prvenstvo u Minhenu u Nemačkoj 2010. godine. Osvajao je mnoga pojedinačna prvenstva Mađarske, a kao svoju najdražu i ujedno najteže osvojenu titulu izdvaja osvajanje otvorenog prvenstva Mađarske na kojem je osvojio zlatnu medalju uprkos veoma ozbiljnoj povredi koju je zadobio u kvalifikacijama. U ekipi BK “Krupari” igra već dve sezone i zaslužan je za napredak ekipe, jer svojim iskustvom i znanjem o bowlingu pomože celoj ekipi u usavršavanju tehnike, stila i poboljšanju rezultata svih igrača.

Akoš Sakač (1986.)

Bowling igra od 2007. godine i jedan je od prvih “hook-era” u Vojvodini. 2011. godine na prvenstvu Vojvodine osvojio je prvo mesto i tako postao šampion Vojvodine u pojedinačnoj konkurenciji. 2011. takođe je osvojio drugo mesto u konkurenciji “muški parovi” na prvenstvu Vojvodine. Sa ekipom BK “Krupari” osvojio je dve godine uzastopno titulu prvaka Srbije – 2010. i 2011. godine.

GergeLj Kaproncai (1977.)

Pridružio se ekipi BK “Krupari” u poslednjoj sezoni i bio ključni igrač u nekoliko veoma bitnih utakmica koje su odlučivale o krajnjem stanju na tabeli, a po rezultatima se pokazao kao najbolji igrač ekipe. Svojom drugačijom tehnikom i stilom uneo je veoma pozitivne promene u ekipu što se pokazalo veoma korisnim i efikasnim. Gergelj je reprezentativac Mađarske i kao takav je učestvovao na mnogim turnirima, pa i na Svetskom prvenstvu u Minhenu koje je održano 2010. godine. Svoje znanje i iskustvo o bowlingu je kao trener preneo na igrače mlade reprezentacije Mađarske koja je takođe učestvovala na Svetskom prvenstvu. U Budimpešti poseduje svoj “Bowling Pro Shop” i jedan je od napriznatijih “driller-a” u Mađarskoj zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu i radu sa bowling opremom i bušenjem kugli.

Slobodan Lalić (1982.)

Bowlingom se bavi od 2007. godine i jedini je igrač u ekipi koji nije “hooker”, tj. baca kuglu pravo. Slobodan se takmičio do sada u svakoj sezoni prve savezne lige sa ekipom BK “Krupari” i poslednje dve godine zasluženo je zauzeo svoje mesto u ekipi koja je osvojila titulu prvaka Srbije u bowlingu.

Saša Stojiljković (1975.)

Bowlingom se bavi od 2008. godine i među prvima je u Vojvodini koji je sa ravnog prešao na takozvani “hook” stil igre. Tokom sezone 2009/2010, zadobio je lakše povrede i pauzirao skoro celu sledeću sezonu, ali lagano se treninzima vraća u formu i priprema za narednu sezonu. 2010. bio je u ekipi koja je prvi put osvojila titulu prvaka Srbije u bowlingu.

Srđan Stojiljković (1984.)

Bowlingom se bavi od 2010. godine i jedan je od novih u ekipi. U poslednjoj sezoni je pokazao veliki talenat za bowling, jer je jako brzo savladao tehniku i postigao odlične rezultate u sezoni 2010/2011. 2011. godine je osvojio prvi vojvođanski “Gebi” turnir i pokazao veliki napredak u igri za veoma kratko vreme. U saveznoj ligi se plasirao među prvih 11 igrača lige i tako dokazao da trudom svi mogu da postignu dobre rezultate. Sa ekipom BK “Krupari” osvojio je titulu prvaka Srbije 2011. godine.