viber image 2023 04 03 12 06 01 029

U Bačkom Dušanovu održano je prvo izdanje Profi Bouling lige Srbije, a pobednički tim “Krupari” uspeo je da se domogne prve pozicije nakon što je u finalu savladao tim “Žapci” iz Beograda. Liga je brojala šest klubova iz cele zemlje, a odigrano je deset kola i plej-of.

Pobednička ekipa je takođe dala i najkorisnijeg igrača sezone u ligi, a treće mesto zauzeli su “Sremci”. Nagrade za pobednički tim su bile 1.000 evra, za drugoplasirani tim 700 evra, dok je trećeplasirani osvojio 500 evra.

Krupari su se temeljno pripremali za ovogodišnje takmičenje, čak su angažovali i trenera iz SAD-a, a ova liga okupila je oko 60 takmičara koji su se nadmetali i na nekom od šest pojedinačnih turnira i mastersa.

Osnivač lige, Marko Šorak, istakao je da je cilj omasovljenje i privlačenje mlađih generacija, formiranje omladinske lige, kao i nadmetanje na regionalnom nivou s takmičarima iz okolnih zemalja. Plan za sledeću sezonu je da se proširi broj ekipa na između osam i deset, kako bi bilo što više kola i utakmica.

Ovo takmičenje predstavlja jedan od načina da se bouling kao sport što više prezentuje široj zajednici i da ode izvan granica Beograda, a sam region ujedini u ovoj vrsti sporta.